El Levante UD i la seua Fundació s’uneixen a la celebració del Dia Internacional de les Llengües de Senyals i el Dia Internacional de les Persones Sordes amb una sèrie d’accions de conscienciació que tindran lloc dissabte que ve 23 de setembre durant el partit que enfrontarà a l’equip granota contra el CD Eldense en la jornada 7 de LaLiga Hypermotion en l’estadi Ciutat de València. Encara que es commemora durant l’última setmana del mes de setembre, la Fundación Levante UD ha volgut fer coincidir les seues accions dedicades a aquest col·lectiu amb l’últim partit disputat en el Ciutat el mes de setembre.

Sota l’etiqueta #SemanaDeLasPersonasSordas, s’ha preparat una campanya de sensibilització en la qual s’estan compartint vídeos en les xarxes socials de la Fundación Levante UD, (@ludfundacion), en els quals una intèrpret de llengua de signes ofereix consells per a millorar la convivència amb persones sordes.

A més, el dia de la trobada, huit persones sordes pertanyents a l’associació Fesord tindran l’oportunitat de viure per primera vegada l’emoció d’un partit de futbol de manera presencial en l’estadi Ciutat de València, i ho faran des del VIP Box situat darrere de la banqueta local.

Un moment especial durant la prèvia al partit serà quan María Fernanda Ibáñez, una esportista amb discapacitat auditiva, tinga l’honor de col·locar la pilota en el tòtem abans del servei inicial. Aquesta serà la primera vegada en la qual una persona amb discapacitat tinga la responsabilitat de realitzar aquesta emblemàtica acció en un partit de futbol.

La inclusió continuarà en l’estadi amb la interpretació en llengua de signes de la tornada de l’himne del Levante UD Aquest moment serà projectat en els videomarcadores de l’estadi mentre sona l’himne, permetent que tots els assistents siguen partícips d’aquesta mostra d’inclusió.

Una vegada finalitze l’himne, l’afició granota mostrarà el seu suport a l’equip d’una manera especial, aplaudint de la mateixa forma en què ho fan les persones sordes i creant una imatge emblemàtica d’inclusió.

Amb aquestes accions en favor de la inclusió en dia de partit, el Levante UD i la seua Fundació tracten de posar en valor una vegada més el seu compromís amb la diversitat, creant un espai en el qual totes les persones puguen gaudir del futbol en igualtat de condicions.